نهج

نهج ۱۲

آیت الله اعرافی: همگام با رعایت موازین  مشعل عزاداری و مرثیه خوانی را روشن نگه دارید.

آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور: سعی کنید همگام با رعایت موازین و قوانین، مشعل عزاداری را روشن نگه دارید.در کنار جوانان بودن و ایجاد شور و هیجان مذهبی از مواردی است که مداحان میتوانند بخوبی پیگیری نمایند.

     در روایات این طورآمده که حضرت آدم(ع) در زمان توبه، به پنج تن آل عبا(ع) متوسل شد و نام مبارک ایشان را واسطه قرار داد. وقتی نام مبارک اباعبدالله الحسین(ع) را بر زبان جاری کرد یک اضطراب و سوگ و نگرانی درونش پیدا شد  و اشک ریخت. از خداوند علت این حال را پرسید. خداوند برای حضرت آدم واقعه شهادت اباعبدالله الحسین(ع) و علتش را شرح داد… با این روایت می فهمیم که روضه امام حسین(ع) از ابتدای خلقت شروع شده و خدا اولین روضه خوان کربلا بوده. همه دین در قصه عاشورا تجلی پیدا کرده است و به همین دلیل امام حسین(ع) در ملک و ملکوت می درخشند.

      در عیون اخبار الرضا یکی از اصحاب نزد پیامبر(ص) بود. امام حسین(ع) که چهار یا پنج سال داشتند، وارد شدند. پیامبر(ص) ایشان را به این صورت خطاب کردند: تو زینت آسمان و زمین هستی.صحابه تعجب کرد و به پیامبر گفت: شما زینت آسمان و زمینید. پیامبر(ص) فرمودند: او هم زینت آسمان و زمین است و نام او در آسمان بالاتر از نام او در زمین است.

    امام حسین(ع) با این فداکاری که در کربلا کرد  جام جهان نما شد. در وجودش همه ارزش‌ها تجلی کرد. نزدیک شدن به ایشان یعنی همه فضایل و ثواب‌ها را کسب کردن. به خصوص اگر این عشق و اشتیاق با بیانی محزون و نافذ ایراد شود باعث میشود در مردم بویژه جوانان شور وهیجان مذهبی  ایجاد شود. در صد سال اخیر و سال‌های بعد از انقلاب همین روضه ها بودند  که موثر واقع شدند. روحانیت هم سر سفره همین روضه ها جوانان وبطور عام مردم را امام حسینی(ع) کردند، اگر نبود ما هم ‌نبودیم.

    بیست سال است که هر سال پرونده عاشورا را در کشورهای مختلف بررسی میکنم  در بعضی‌ جاها هم حضور داشته‌ام ،  چند سال قبل روز عاشورا در ماداگاسکار یکی از کشورهای آفریقایی بودم و بعدش هم به جزیره موریس رفتم. در این چند کشور آفریقایی عزاداری‌هایشان مثل ایران است. حتی برخی نوحه‌ها فارسی بود. در مالزی نیز همینطوربود.

     هر سال مشعل عزاداری حضرت امام حسین(ع)،‌پرفروغ‌ تر می‌شود. در عصر عاشورا با اینکه همه جا پر از ناامیدی بود حضرت زینب(س) فرمودند یاد ما از بین نمی‌رود. و می‌بینیم که همین طورهم شد وتا به امروز ادامه دارد.

   باید به چند نکته توجه کرد، سعی شود با رعایت موازین و قوانین، مشعل عزاداری روشن نگه داشت. نکته دوم عزاداری‌های ما باید کارکرد چندگانه داشته باشد. اینها  مستحب موکد و نماد دین است، امابهتر است در این محافل مشکلات جامعه هم در ابعاد مختلف شناخته و راهکار برای آنهاپیدا کرد.

   فرق یک سخنرانی ومرثیه در این است که گاهی سخنرانی تاثیر ندارد، ولی یک بیت از یک شاعر خوب بصورت مداحی و مرثیه بسیار موثرتر است. ماباید توجه داشته باشیم که مهم‌ترین وظیفه‌ای که عاشورا روی دوش ما می‌گذارد این است که نگذاریم جمعیت عاشقان اهل بیت(ع) کم بشود وبا برگزاری مراسمات پر شور با استفاده از محتوای اصیل وبا بکار بردی سلیقه خوب هر روز بر تعداد جمعیت گرد ائمه هدا را بیفزاییم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا