فن بیانفنون سخنزانی
تکنیکهای فن بیان

تکنیکهای فن بیان
تکنیک های فن بیان ، به شما کمک میکنند تا نحوه صحبت کردن خود را چندین برابر جذابتر کنید. در این مقاله به معرفی ۲۲ مورد از راهای افزایش فن بیان پرداختهایم.
نکته مهمی که بایدبه آن توجه داشته باشید این است که یادگیری آموزشهای مطرح شده ، تنها مربوط به زمانهایی نیست که قصد داشته باشید برای یک جمع ۳۰۰ نفره صحبت کنید و یا کارتان به گونهای باشد که به این مهارت نیاز داشته باشید. برای همصحبتی با آشنایان و والدینتان نیز باید این مهارت را بیاموزید تا بتوانید به همصحبت خوبی برای دیگران تبدیل شوید، چه بخواهید تنها با یک نفر صحبت کنید و چه در جمعی چند نفره.
فن بیان قوی ؛ قدرت موتور یک سخنرانی است
هر جه موضوع سخنرانی شما مهم و مورد نیاز مخاطبان باشد و برای نوشتن متن آن وقت صرف کنید و مطالعه کافی داشته باشید،تنها زمانی میتوانید در سخنرانی خود موفق عمل کنید که مهارت های فن بیان را خوب بشناسید.
به همین دلیل برای ارائه سخنرانی موفق و موثر باید به تکنیک های بهبود فن بیان آگاه باشید. تکنیکهایی که با کمک آنها بتوانید زبان، بدن، ترس، استرس، نحوه صحبت کردن، تن و لحن صدا و دیگر موارد مهم را کنترل کنید تا توانایی برقراری ارتباط خوب با مخاطب را به دست آورید.
شما با آموزش دیدن، تمرین کردن و استفاده از راهکارهای متنوع، به راحتی میتوانید به تقویت فن بیان تان کمک کنید. پیشنهاد میکنم برای یادگیری بهتر این مفهوم، مقاله کامل فن بیان را مطالعه کنید.
در کنار خواندن مقالهها، دوره رایگانآموزش فن بیان وسخنرانی را تهیه کنید. در این دوره به شما آموزش میدهیم که چگونه مهارتهای صحبت کردن و بیانتان را تقویت کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
عوامل موثردر یک سخنرای
در یک سخنرانی عوامل زیادی مانند مکثها، تکیه کلامها، تلفظ صحیح عبارات و لغات و همچنین آگاهی به دستور زبان میتوانند در زیبایی بیان شما تاثیر بسزایی داشته باشند. مجموعه استفاده از این عوامل، به عنوان روش های افزایش فن بیان شناخته میشوند.
فراموش نکنید که شما میتوانید با بیانی کسلکننده، متن عالی یک سخنرانی را به تباهی بکشانید. به همین دلیل است که میگوییم فن بیان، سوخت موتور یک سخنرانی است.
اهمیت یادگیری را ههای افزایش فن بیان
حتما شما نیز این سخن را شنیدهاید که میگویند: «فلانی حرفهای زیبایی میزند، ولی قشنگ سخنرانی نمی کند.» این عبارت به اهمیت فن بیان قوی در ارتباطات روزمره ما اشاره دارد. در واقع شما هرچه زیباتر، شمردهتر و با احساستر صحبت کنید، کلامتان تاثیرگذاری و نفوذ بیشتری داشته و در نتیجه میتوانید رابطه بهتری با اطرافیانتان برقرار کنید.
لازم به ذکر است که روش صحبت کردنتان به شنونده کمک میکند، منظور سخنانتان را به درستی و یا به اشتباه برداشت کند.
راه های افزایش فن بیان در برقراری ارتباط با اطرافیان به این علت اهمیت دارد که بتوانید:
-
بهطور دقیق موضوع مورد بحث را روشن کنید،
-
در مخاطب اثر گذاشته و او را متقاعد کنید،
-
مخاطب را به انجام کاری وادار کنید (کاری که یا به نفع شما و یا به نفع خود مخاطب باشد)،
-
با صحبتهایتان مخاطب را درگیر کنید،
-
شفاف و رسا صحبت کنید تا سوءتفاهمی ایجاد نشود،
-
و… .
نتایج استفاده از تکنیک های افزایش فن بیان
زمانی که بتوانید با استفاده از را ههای افزایش فن بیان ، لحن و بیانتان را بهبود ببخشید به نتایجی مفید و عالی دست پیدا میکنید. این نتایج عبارتند از:
-
بسیاری از پیشداوریهای در مورد خود را تغییر میدهید،
-
احترام دیگران را به افکار و عقایدتان جلب میکنید،
-
نظر مخالف خود را سهل تر در جمعهای مختلف بیان میکنید،،
-
از افکار و عقایدتان به بهترین شکل دفاع میکنید،
-
گفتگو را به سوی و نتیجه مورد دلخواهتان پیش میببرید.
استفاده از تکنیکهای فن بیان در همه زمانها
همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردهایم، تفاوتی ندارد مخاطب شما یک کودک ده ساله باشد یا فردی شصت ساله، تفاوتی ندارد برای یک جمع سه نفره از دوستانتان صحبت کنید و یا برای یک جمع ۴۰۰ نفره. برای اینکه بتوانید کلام موثرتری داشته باشید و مخاطبتان را با خودتان همراه کنید، لازم است به اصول و تکنیکهای لازم برای داشتن فن بیان قوی آگاه باشید و به درستی آموزش ببینید.
اینکه بدانید چطور صحبت کنید و هر کلمه را به چه شکل بیان کنید تا در جان مخاطب بنشیند و تاثیر مطلوب بگذارد، از مواردی است که در این مقاله به آن پرداختهایم. این مقاله را با دقت بخوانید تا به این مهارت ارزشمند دست پیدا کنید.
چگونه فن بیان خود را اندازه گیری کنیم؟
برای آنکه بدانید فن بیان تون چقدر است، لازم است از دیگران کمک بگیرید. بسیاری از ما گمان میکنیم فن بیان خوبی داریم و بسیار جذابموضوعی را تعریف میکنیم.
برای آنکه مطمئن شوید به راه ها و روش های افزایش و تقویت فن بیان آگاهی دارید یا خیر، مساله یا موضوعی که برای شما جذاب است انتخاب کنید و در جمع دوستان و یا خانواده به تعریف آن بپردازید. سپس از آنها بپرسید که منظور شما را از بیان موضوع متوجه شدهاند یا نه؟
نمره فن بیان
میزان برداشت صحیح دیگران از صحبتهای شما، نمره فن بیانتان خواهد بود. خجالت نکشید، عصبانی نشوید و تلاش نکنید در اول کار مانند یک سخنران حرفهای رفتار کنید. لازم است از مخاطبانتان سوال کنید، کجای مبحث را نامفهوم بیان کردهاید.
این آزمون خودساخته کمک میکند تا نکات منفی فن بیانتان را بشناسید و به این نتیجه برسید که لازم است کدامیک از تکنیکها بیشترتمرین کنید.
ادامه مطلب روز های بعد……